Tuesday, March 16, 2010

Byggeri under planlegging i Nuuk



Å endre Tuujuk, Blok P og på sikt Blok 1-10 vil ha effekt på hele Nuuk. Det vi foreslår her kan bli eksempeldannede for hele Nuuk. Vi har sagt at vi ikke kan finne det framtidige Tuujuk/ Blok P ved å studere dette feltet alene. Vi må studere det større byfeltet Nuuk samtidig.
Dette er starten på en slik større bykartografi over alle prosjekter som er under planlegging. Fra det vi vet skal opp å stå, til det som noen har i hodet sitt.
Vår forslag med de 9 Nuukografier (desember 2009) lanserte å bygge flere steder i bystrukturen som del av en større boligstrategi, en intensivering og fortetting som på innovativt vis omskaper Nuuks struktur. Vi foreslo der også å bygge nytt før vi river, og et dette gjøres i oversiktlige trinn eller pilotprosjekter.
Grønland har søkelys på seg og vil alltid være i verdens mediebilde.
Tuujuk/Blok P midt i Nuuk er et prosjekt som kan og vil få internasjonal oppmerksomhet. Byen skal fremkalle sin nye bærekraftige og klimariktige bymidte.
Det bør være mulig å invitere internasjonale stemmer inn i dette prosjektet. Hva med en internasjonal workshop i løpet av prosessen, med internasjonal finansiering.
Hva rives når blokkene rives?
Er det mulig å gå inn i dette prosjektet uten å åpne en diskusjon om vitalisering av det som står på der? Blokkene er sterke symboler på kolonialisme i en tid med postkoloniale spenninger. En del av den større diskusjonen er å invitere skribenter til en kronikkserie om blokkenes fremtid.

No comments:

Post a Comment